Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sputnik Moldova a anunțat cine va merge la finala Ligii Campionilor de la Madrid

© Sputnik / Miroslav RotariСборная Молдовы на Footbal for frendship
Сборная Молдовы на Footbal for frendship - Sputnik Moldova
Abonare
Programul "Fotbal Pentru Prietenie" în Republica Moldova a prezentat câștigătorii care vor merge la finala Ligii Campionilor! Acest proiect, desfășurat de concernul Gazprom, sub egida FIFA și UEFA pentru al doilea an consecutiv, este susținut și de Federația Moldovenească de Fotbal.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. În acest an Republica Moldova a obținut 4 cote de participare pentru copii și o cotă pentru un antrenor licențiat în cadrul programului "Fotbal Pentru Prietenie". Trei copii născuți în perioada aprilie 2006 - septembrie 2007, un portar, un mijlocaș și un atacant, au fost selectați la concursul organizat pe data 1 aprilie, la Clubul Sportiv Buiucani din Capitală. Circa 40 de copii, legitimați la cluburile din Chișinău, Ungheni, Orhei, Edineț, au participat la etapa de selecție.

Молдавский борец Виктор Чобану - Sputnik Moldova
Sport
Aur pentru Moldova la Campionatele Europene de lupte

Astfel, în baza criteriilor aplicate de programul Fotbal Pentru Prietenie au fost desemnați următorii câștigători: portar - Alexandru Targon (Dinamo Chișinău), dar din cauza unei accidentări a fost înlocuit cu Luca Grecu (Milsami Orhei), fundaș - Dumitru Diacov (FC Getica, Chișinău), mijlocaș - Robert Rebeja (CF Măgdăcești, raionul Criuleni). Tânărul jurnalist a fost ales Nichita Chiosa, iar tânărul antrenor Stepan Caraula, antrenor secund FC Codru Lozova.

În cadrul unei conferințe de presă, Agenția de Știri Sputnik Moldova a prezentat echipa Fotbal Pentru Prietenie, care va reprezenta Republica Moldova la Madrid, în perioada 28 mai - 2 iunie. Copii vor participa la tabăr fotbalistică, vor vizita centre culturale și vor participa la festivitatea de deschidere a Finalei Ligii Campionilor, care va avea loc pe stadionul Wanda Metropolitano din capitala Spaniei. 

În cadrul evenimentului, Vladimir Novosadiuc, șeful MIA Rossya Segondea în Republica Moldova, a declarat că a devenit deja o tradiție ca Sputnik să fie partener media general al evenimentului și să susțină promovarea fotbalului în rândul copiilor.

Radu Filat, Petrachii Filip și Ion Ilescu - Sputnik Moldova
Două medalii de bronz pentru Moldova la Campionatul European de Taekwon-Do

"Aceste proiecte sunt binevenite nu doar pentru participanți, dar și pentru țară. Prin intermediul acestor acțiuni sociale, Republica Moldova are șansă de a-și promova imaginea în străinătatea prin prisma sportivilor, dar și al culturii", a declarat șeful MIA Rossya Segondea. Deasemenea Vladimir Novosadiuc le-a înmânat copiilor cadouri din partea agenției de știri. Unul dintre participanți, fundașul Dumitru Diacov a declarat pentru Sputnik Moldova că echipa va depune efort maximum pentru a reprezenta țara cât mai bine.

"Este o șansă pentru noi de a ne remarca și de ce nu de a fi selectați de o școală cu renume din Europa. În plus, vom povesti doar lucruri frumoase despre țara noastră. Mă bucur nespus să fac parte din această echipă a prieteniei", a conchis tânărul jucător. Proiectul Fotbalul pentru Prietenie este implementat pentru al doilea an consecutiv în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0