Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Două medalii de bronz pentru Moldova la Campionatul European de Taekwon-Do

© Sputnik / Miroslav RotariRadu Filat, Petrachii Filip și Ion Ilescu
Radu Filat, Petrachii Filip și Ion Ilescu - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 1-8 aprilie curent s-a desfășurat Campionatul European de Taekwon-Do în orașul Rimini, Italia. La acest campionat au participat circa 900 de sportivi din 30 de țări, inclusiv și din Republica Moldova.
Două medalii de bronz pentru Moldova la Campionatul European de Taekwon-Do

Țara noastră a fost reprezentată de 4 sportivi ai Federației de Taekwon-Do Contemporan: Filip Petrachii, Igor Filimon, Ion Ilescu și Vasile Panainte în frunte cu antrenorul lor, Radu Filat.

Astfel, doi dintre sportivii moldoveni au cucerit medalii de bronz. Sportivul Ion Ilescu s-a clasat pe locul 3 la categoria II Dan, iar Filip Petrachii - locul 3 la categoria de III Dan.

Pentru Ion Ilescu aceasta nu este prima medalie. Sportivul a participat la diverse competiții naționale și internaționale colecționând în palmares circa 100 de medalii de diferit calibru. Ion Ilescu a venit cu un mesaj de mulțumire către toți cei care l-au susținut, l-au încurajat și au crezut în forțele lui.

"Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat putere și mi-a oferit această oportunitate în viață. Îi mulțumesc domnului Vasile Filat care a depus un mare efort pentru ca eu să ajung aici, antrenorului care ne-a pregătit pentru acest campionat și întregii echipe cu care ne-am antrenat.  Totodată, îi sunt recunoscător și scumpei mele soții care m-a încurajat și m-a motivate să devin mai și mai bun. Am muncit foarte mult, dar important că am obținut rezultate frumoase și am dat dovadă de o pregătire bună", a spus Ion Ilescu.

Și Filip Petrachii, care practică Taekwondo de aproape 20 de ani, spune că orice competiție este o experiență și în același timp o provocare pentru el.

"Fără credință în Dumnezeu și fără încrederea în forțele proprii nu poți obține rezultatele pe care ți le dorești", a punctat Petrachii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0