Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

După gratii, Vladimir Filat are o dorință intimă - iată care este aceasta

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Examinarea celui de al doilea dosar deschis pe numele lui Vladimir Filat a fost amânată din nou.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Fostul premier al Moldovei, Vladimir Filat, condamnat pentru acte de corupție, cercetat acum într-un alt dosar penal, a declarat că dorește să discute cu presa. El a vorbit despre asta după ședința de judecată.

"Vreau să fac o precizare, niciodată nu am refuzat să discut cu presa și vrea să discut", a declarat Filat.

Joi, ședința de judecată a durat mai puțin de jumătate de oră. Potrivit procurorului Nadejda Busuioc, audierile au fost amânate.

”Cauza este recursul apărării, depus la Curtea de Apel, cu privire la ridicarea excepției de neconstituționalitate. Nu cunosc când va fi următoarea ședință”, a declarat procurorul.

Влад Филат  - Sputnik Moldova
Societate
Filat are probleme de sănătate. Avocatul acestuia spune ce boală are

Reprezentanții apărării lui Filat au subliniat că vor să vadă dacă instanța este competentă să judece această cauză.

Anterior, procurorii au declarat că avocații lui Filat tergiversează intenționat procesul de examinare a celui de-al doilea dosar în care figurează fostul premier.

Fostul premier și deputat Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de influență. Acesta a fost reținut de ofițerii CNA chiar în sala Parlamentului, pe data de 15 octombrie 2015. În prezent, pe rol se mai află un dosar deschis pe numele lui Filat, în care acestuia i se incriminează infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Vladimir Filat este deținut în Penitenciarul 13 din Chișinău.

Fluxul de știri
0