Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția autorităților din Chișinău la decizia UE de a interzice nouă companii aeriene

© Sputnik / Rodion ProcaAvion Самолет
Avion Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă va continua să întreprindă toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui nivel maxim de siguranță aeronautică.

CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (AAC) a inițiat și desfășurat un proces amplu și profund de reevaluare a operatorilor aerieni ai Republicii Moldova la capitolul corespunderii acestora standardelor internaționale de siguranță, precum și a conformării angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Uniunea Europeană.

Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Nouă companii aeriene din Moldova, interzise în UE

În paralel, au fost efectuate autoevaluări ale sistemului și capacităților de supraveghere a AAC, inclusiv cu expertiza și asistența Agenției Europeană de Siguranță a Aviației.

”Ca urmare a acestor acțiuni, de către AAC au fost dispuse măsuri restrictive precum prelungirea pentru o perioadă limitată sau suspendarea Autorizației de Operator Aerian (AOA); interzicerea operării de aeronave; suspendarea Certificatelor de operator aerian (AOC); revocarea AOC”, anunță AAC.

Potrivit AAC, în prezent este revocat un Certificat de operator aerian (AOC), iar două Certificate de operator aerian (AOC) și o Autorizație de operator aerian (AOA) sunt suspendate.

Companiile aeriene moldovenești ”Air Moldova” și ”Fly One”, care exercită activități de transport de pasageri din/spre Republica Moldova, cât și compania ”Aerotranscargo”, care asigură transporturi cargo, sunt conforme normelor și standardelor naționale și internaționale din domeniu și asigură un nivel înalt de siguranță.

”Cât ține de restul operatorilor aerieni, aceștia sunt sub supraveghere continuă din partea AAC pentru a ne asigura că sunt respectate toate condițiile de certificare”, potrivit instituției.

Autoritatea dă asigurări că aplicarea măsurilor date nu va afecta activitatea operatorilor ”Air Moldova” și ”Fly One”, antrenați în transportul de pasageri din/spre Republica Moldova spre/din Uniunea Europeană, ci doar va asigura un nivel mai înalt de siguranță.

Fluxul de știri
0