Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Percheziții: Procurorii și ofițerii SIS, la una dintre cele mai mari instituții din țară

© Sputnik / Miroslav RotariSIS СИБ
SIS СИБ - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul șef adjunct al PCCOCS a precizat pentru Sputnik că perchezițiile se desfășoară în cadrul unei cauze penale, acestea fiind efectuate împreună cu ofițerii SIS. Vitalie Busuioc a declarat că în dosar sunt vizate mai multe persoane, angajați ai ASP.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), împreună cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), desfășoară la această oră ample percheziții la sediile Agenției Servicii Publice (ASP). Informația a fost oferită pentru Sputnik Moldova de către procurorul Vitalie Busuioc.

Procurorul șef adjunct al PCCOCS a precizat pentru Sputnik că perchezițiile se desfășoară în cadrul unei cauze penale, la ele participând și ofițerii SIS. Vitalie Busuioc a declarat că în dosar sunt vizate mai multe persoane, angajați ai ASP.

”Până la această oră sunt mai multe persoane reținute, printre acestea sunt și funcționari cu funcții de răspundere”, a declarat procurorul.

Șeful adjunct al PCCOCS a declarat pentru Sputnik că perchezițiile se fac în baza mai multor articole din Codul Penal, inclusiv confecționarea documentelor false.

Vitalie Busuioc a precizat pentru Agenție că detalii și informații ample despre aceste percheziții și dosar vor fi oferite joi, 18 aprilie, ora 13:00.

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții în nordul țării: A fost nevoie de intervenția mascaților de la ”Scorpion”

Sputnik Moldova a încercat să afle informații și de la responsabilii din cadrul Agenției Servicii Publice, însă ofițerii de presă ai instituției au ignorat apelurile noastre telefonice.

Agenția are misiunea de a coordona și de a organiza activitățile orientate spre asigurarea implementării politicilor publice în domeniile de competență, stabilite prin Statut.

Domeniile de competenţă ale Agenţiei sunt următoarele:

  • tehnologia informației, evidența de stat și resursele informaționale de stat, inclusiv crearea, exploatarea și înregistrarea resurselor informaționale de stat, a sistemelor informaționale de stat, evidența de stat a populației, a mijloacelor de transport și a conducătorilor de autovehicule, precum şi producerea blanchetelor de strictă evidenţă şi a semnelor de stat;
  • înregistrarea de stat a actelor de stare civilă și posesia fondului arhivistic național;
  • crearea şi ţinerea cadastrului bunurilor imobile, altor sisteme informaționale şi registre de domeniu, executarea lucrărilor cadastrale şi celor de evaluare a bunurilor imobile, administrarea băncii centrale de date a cadastrului bunurilor imobile, efectuarea înregistrărilor de stat ale bunurilor imobile şi ale drepturilor asupra acestora;
  • reglementarea prin licențiere a activității de întreprinzător, în conformitate cu legislația;
    înregistrarea de stat a persoanelor juridice, filialelor și reprezentanțelor acestora și a persoanelor fizice - întreprinzători individuali;
    alte domenii, atribuite prin lege în competența Agenției.
Fluxul de știri
0