Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții în nordul țării: A fost nevoie de intervenția mascaților de la ”Scorpion”

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaАрест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
O grupare criminală a fost destructurată de oamenii legii. Indivizii comercializau droguri în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul circulației ilegale a drogurilor în proporții deosebit de mari, săvârșite de un grup criminal organizat.

Конопля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un lot-record de droguri: Marijuana de opt milioane de lei, într-o singură seră - Video

În urma perchezițiilor la domiciliile și mașinile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat substanțe narcotice în proporții deosebit de mari, mijloace bănești, arme și muniții deținute ilegal și cântare electronice. Ulterior, a fost decisă plasarea făptuitorilor în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

”Urmare a analizării obiectelor ridicate în rezultatul perchezițiilor și a măsurilor speciale de investigații efectuate pe aceeași cauză penală, în data de 5 aprilie curent, ofițerii secției „Nord” a Direcției Combaterea Crimei Organizate în comun cu procurorii PCCOCS,  angajații IP Fălești, cu ajutorul specialistului chinolog al IP Bălți și cu sprijinul celor de la BDS ”Scorpion” al DTC al MAI, au efectuat percheziții la domiciliile la alte nouă  persoane. În cadrul acestora au fost depistate și ridicate substanțe narcotice, mijloace bănești, telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte ce prezintă interes pe cauza penală”, este specificat într-un comunicat de presă al Poliției Republicii Moldova. 

Dintre cele nouă persoane care au ajuns în vizorul oamenilor legii, doar două au primit arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie.

Fluxul de știri
0