Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiul de la Notre Dame: Nostradamus a prezis dezastrul - Semn al vremurilor de Apoi?

© AFP 2024 / PHILIPPE WOJAZER / POOLПожар в соборе Парижской Богоматери
Пожар в соборе Парижской Богоматери - Sputnik Moldova
Abonare
Adepţii profețiilor lui Nostradamus spun că acesta a prezis Marele Foc din Londra din 1666, moartea lui Henric al II-lea și ascensiunea lui Adolf Hitler.

BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik, Doina Crainic. Totuşi, oamenii de știință evidențiază că profețiile sale sunt formulate în aşa fel încât permit cititorilor să le interpreteze prin prisma așteptărilor și prejudecăților lor.

La scurt timp după incendiul ce a devastat Notre Dame de Paris, au apărut speculații că acest eveniment a fost prevăzut de cel mai cunoscut prezicător din lume.

Монахиня держит зажженную свечу во время праздничной Пасхальной службы в Кафедральном соборе Святой Троицы Самеба - Sputnik Moldova
Cât costă credința noastră sau de ce noi nici măcar nu ne scandalizăm când arde o biserică

Astrologul britanic Jessica Adams scrie pe blogul personal că focul izbucnit luni la Notre Dame a fost o predicție a lui Nostradamus care s-a împlinit.

Nostradamus, un astrolog și medic francez din secolul al XVI-lea, a alcătuit o carte cu catrene (versuri), care se spune că au prezis evenimente viitoare. Acestea au fost împărțite în 100 de secțiuni numite Centurii, alcătuind cartea Les Prophéties (Profețiile).

Cele mai multe dintre aceste așa-numite profeții sunt formulate vag și deschise la interpretări din partea cititorilor; unele versete au fost asociate diferitelor evenimente care au avut loc în mai multe secole.

Adams citează o predicție, găsită în cartea din 1999 „Profețiile complete ale lui Nostradamus”, predicţie despre care aceasta spune că are legătură cu incidentul de la Notre Dame.

„Capul Berbecului, Jupiter și Saturn,
Dumnezeule veșnic, ce schimbări se pot aștepta?
După un secol lung, răul se va întoarce
Franța și Italia, ce emoții vei trăi?”

Astrologul susține că plasarea planetelor și semnelor zodiacale pe diagrama astrologică pentru 15 aprilie 2019 corespunde cu ceea ce s-a întâmplat luni.

„Ceea ce avem aici este Chiron la «capul Berbecului» la doar trei grade de semnul zodiacal. Soarele, arzând portocaliu la apus la Paris, în timp ce [turla de la] Notre Dame s-a prăbuşit, este de asemenea în Berbec, în această diagramă astrologică stabilită pentru luni 15 aprilie 2019 la ora 17:50, Paris”, scrie Jessica Adams pe blogul său.

„Șocul momentului este ilustrat de Uranus în Taur 2, formând un semisextil aproape perfect cu Chiron. De fapt, această aliniere se poate întâmpla doar o dată la 80 de ani”, precizează astrologul.

„Ce este Chiron? un simbol al oamenilor și al organizațiilor care sunt îndrăznețe. Scandaloase. Care nu se împiedică de așa-numitul imposibil. Într-un moment mă voi uita la WikiLeaks, Julian Assange și la o cunoscută postare de-a lor referitoare la «Dosarele siriene», de acum câțiva ani, numită «Profeția Notre Dame». Da, ați citit bine, Profeția Notre Dame”, explică Adams, citată de Sputnik Internaţional.

În timp ce pompierii se luptau cu incendiul, președintele francez Emmanuel Macron a publicat o declarație.

Пожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция - Sputnik Moldova
Societate
Nostradamus a prezis incendiul de la Notre-Drame? Ce a spus profetul în 1555

„Notre-Dame este înghițită de flăcări. Întreaga ţară este cuprinsă de emoţii. Toate gândurile se îndreaptă către catolici și toți francezii. Asemeni tuturor cetățenilor, sunt trist să văd că această parte din noi arzând”, a scris Macron.

Adams crede că aceasta este o altă dovadă a faptului că versetul lui Nostradamus se referă la catedrală, deoarece cuvântul „emoție” apare în versul patru, în timp ce o parte din prenumele președintelui - care în ebraică se traduce drept „Dumnezeu este cu noi” - apare în al doilea vers.

De altfel, incendiul de la Notre Dame a izbucnit în timpul Săptămânii Mari și într-un moment când Biserica Catolică este afectată în urma unui scandal legat de un abuz sexual.

Săptămâna trecută, Papa Benedict al XVI-lea a spus că abuzurile sexuale în cler sunt o consecinţă a „libertăţii sexuale totale” din anii 1960; unii spun chiar că acesta poate fi un semn al vremurilor de pe urmă.

Deși focul devastator a cauzat pagube grave în exteriorul catedralei, determinând prăbuşirea turlei și a acoperișului, o parte din interior a rămas intactă. Altfel Altarul și Crucea de pe Altar au rămas neafectate, iar unii comentatori au spus că acesta este un „semn de la Dumnezeu”.

Fluxul de știri
0