Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nostradamus a prezis incendiul de la Notre-Drame? Ce a spus profetul în 1555

© SputnikПожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция
Пожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция - Sputnik Moldova
Abonare
De secole, cercetătorii încearcă să dezlege misterul profețiilor lui Nostradamus. Iar una dintre acestea pare să se refere chiar la tragicul eveniment care a avut loc aseară în capitala franceză și vorbește despre „templul sfânt” care va fi prădat.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Reputația lui Nostradamus printre adepţii teoriilor conspirației se leagă de cartea sa din 1555, „Les Propheties”, o colecție de mesaje și profeții criptice, cunoscute sub numele de Catrene. Se spune că Nostradamus a prezis ascensiunea lui Adolf Hitler în 1933 și Marele Foc din 1666 din Londra.

Despre izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial

Пожар в соборе Парижской Богоматери - Sputnik Moldova
Interiorul Catedralei Notre Dame, imediat după incendiul devastator de astă noapte - Foto

Potrivit Express, printre predicțiile cele mai îngrijorătoare ale lui Nostradamus este cea referitoare la amenințarea reprezentată de viitorul război mondial, care pune în pericol securitatea globală.

Adepţii lui Nostradamus indică un pasaj special, din Centuria VIII, care menționează că Estul va slăbi puterea Occidentului.

În Centuria VIII, catrenele 59-60, se spune: „De două ori ridicat și de două ori prăbuşit, Orientul va slăbi Occidentul. Vrăjmașul său, după mai multe bătălii pe mare, va eșua la vreme de restrişte. Mai întâi în Galia, mai întâi în România, pe pământ şi mare împotriva englezilor şi Parisului. Fapte minunate ale acelei mari trupe, violente, fiara sălbatică va pierde Lorraine.”

Pasajele din acelaşi catren vorbesc despre „templul sfânt” care va fi prădat, Franţa ajungând o ţară ruinată şi un măcelar „câştigând un imperiu prin forţă”.

Incendiul la Catedrala la Notre-Drame din Paris a izbucnit luni seara şi a cuprins în scurt timp turla edificiului, apoi o parte din tavan s-a prăbuşit.

Totodată, potrivit autorităților, unele dintre comorile Catedralei au fost salvate. Este vorba de relicvele de mare preţ păstrate la Catedrala Notre Dame din Paris, Coroana de spini și un fragment din Crucea Mântuitorului sunt cele mai venerate.

Fluxul de știri
0