Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cauzele incendiului de la Notre-Dame - declarațiile Procuraturii franceze

© AFP 2024 / ZAKARIA ABDELKAFIIncendiu - Catedrala Notre Dame
Incendiu - Catedrala Notre Dame - Sputnik Moldova
Abonare
Un incendiu imens a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, provocând prăbușirea turlei Catedralei și distrugerea structurii acoperișului.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Procurorul Parisului, Remy Heitz, a afirmat că nu există niciun semn că incendiul a fost provocat intenționat, iar un accident este cea mai probabilă cauză a incendiului izbucnit la Catedrala Notre-Dame.

"Noi dăm prioritate ipotezei unui accident", le-a declarat Heitz reporterilor, adăugând că 50 de persoane lucrează la ancheta în ceea ce privește cauza incendiului va fi una "de durată" și "complexă".

Пожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция - Sputnik Moldova
Societate
Nostradamus a prezis incendiul de la Notre-Drame? Ce a spus profetul în 1555

Remy Heitz a dat asigurări că toate mijloacele vor fi folosite pentru a stabili originea focului și a confirmat că audierile martorilor sunt încă în desfășurare.

Anchetatorii de la Paris au interogat muncitorii care au fost implicați în restaurarea catedralei Notre-Dame, care a fost distrusă în incendiul de luni, transmite BFMTV marți, citând procuratura.

Potrivit radiodifuzorului, citat de Sputnik, anchetatorii au identificat muncitorii care au efectuat lucrările de restaurare și a demarat interogarea acestora. Se așteaptă ca acestea vor continua pe tot parcursul zilei, a adăugat sursa citată

El a adăugat că prima alarmă de incendiu a fost dată luni, la ora 18:20, urmată de verificări pentru a determina dacă există cu adevărat un incendiu sau dacă era o alarmă falsă. A doua alarmă a fost dată la 18:43, când a fost descoperit un incendiu la nivelul construcției.

Un incendiu a izbucnit luni la Catedrala Notre-Dame, ducând la prăbușirea turlei Catedralei și distrugerea acoperișului. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că este o "tragedie teribilă" și a promis că va reconstrui Catedrala de 850 de ani.

Fluxul de știri
0