Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia: Putin se oferă să trimită specialiști ruși pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a expediat un mesaj de compasiune președintelui francez, Emmanuel Macron, în legătură cu incendiul de la Catedrala Notre-Dame și a propus expedierea unui grup de specialiști ruși care să ajute la restabilirea lăcașului sfânt.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat condoleanțe președintelui Franței, Emmanuel Macron, și întregului popor francez în legătură cu urmările incendiului de la Catedrala Notre-Dame, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Пожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция - Sputnik Moldova
Societate
Nostradamus a prezis incendiul de la Notre-Drame? Ce a spus profetul în 1555

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a expediat o telegramă președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în care și-a exprimat condoleanțele președintelui Franței și întregului popor francez în legătură cu urmările tragice ale incendiului de la Catedrala Notre-Dame, se spune în mesaj.

Putin a subliniat că incendiul din catedrală „a provocat o durere în inimile rușilor”.

“Notre-Dame este un simbol istoric al Franței, o comoară inestimabilă a culturii europene și mondiale, una din cele mai importante relicve creștine. Tragedia care a avut loc în această noapte la Paris a provocat o durere în inimile rușilor”, se spune în telegramă.

Șeful statului rus a propus expedierea în Franța a celor mai buni specialiști ruși pentru a ajuta la restabilirea Catedralei Notre-Dame.

“Putin și-a exprimat speranța că se va reuși restabilirea măreței catedrale și a propus expedierea în Franța a celor mai buni specialiști, care au o experiență bogată în restaurarea patrimoniului cultural mondial, inclusiv a edificiilor medievale”, se spune în mesajul administrației prezidențiale.

Fluxul de știri
0