Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ACUM nu crează coaliție de guvernământ cu PSRM. Discuții până pe 25 aprilie - Video

© Sputnik / Miroslav RotariDeputații blocului ACUM
Deputații blocului ACUM - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Blocului ACUM, Andrei Năstase, a anunțat despre inițierea unui grup de lucru, care ar urma să pună în discuție până pe 25 aprilie inițiativele legislative ale blocului ACUM și ale fracțiunii PSRM care se referă la ”dezoligarhizarea statului și îmbunătățirea vieții oamenilor”.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Blocul ACUM a anunțat despre intenția formării unui grup de lucru alcătuit din reprezentanții ACUM și PSRM care ar urma să ajungă la un numitor comun în privința mai multor legi cu privire la ”dezoligarhizarea statului și îmbunătățirea vieții oamenilor”. Termenul limită pe care l-a anunțat Năstase este 25 aprilie.

”Reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare ale blocului ACUM și PSRM,  mandatate să discute până pe 25 aprilie inițiativele legislative ale Blocului ACUM și PSRM care se referă la dezoligarhizarea statului și îmbunătățirea vieții oamenilor”, a declarat Năstase.

Reprezentanții blocului ACUM au înregistrat 7 proiecte de legi, iar astăzi au anunțat opinia publică despre alte cinci proiecte de legi pe care ar urma să fie discutate.

Anterior socialiștii au anunțat că nu vor accepta ideea unui guvern minoritar, așa cum insistă ACUM, și sunt gata să meargă la alegeri anticipate, în cazul în care nu se va ajunge la un numitor comun.

De cealaltă parte, reprezentanții Blocului ACUM resping ideea unei coaliții cu socialiștii din motiv că cele două entități politice au „programe foarte diferite”.

Amintim că reprezentanții Blocului ACUM cereau susținerea socialiștilor pentru formarea unui Guvern minoritar și votarea unui șir de proiecte ce ar dezoligarhiza țara. Totodată, ACUM l-a înaintat pe Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului, iar pe Maiei Sandu, la cea de premier.

De cealaltă parte, PSRM vrea crearea unei majorități parlamentare și a unui Guvern functional, în cadrul căruia lor să le revină portofoliile de la Interne, Externe, Apărare și Reintegrare.

Funcția de președinte al Parlamentului este o altă revendicarea de-a socialiștilor, care mai doresc și revenirea la competențele președintelui țării de până în data de 1 octombrie 2016.

Fluxul de știri
0