Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE este de acord să înceapă negocierile comerciale cu SUA în urma escaladării tarifelor

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaDrapele UE și SUA
Drapele UE și SUA - Sputnik Moldova
Abonare
La 11 aprilie, Comisia Europeană a primit aprobarea inițială din partea reprezentanților statelor membre pentru a începe negocierile menite să amelioreze relațiile comerciale dintre SUA și UE.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Luni țările Uniunii Europene au dat aprobare finală pentru începerea negocierilor comerciale cu Statele Unite după câteva luni de întârziere din cauza poziției de rezistență a Franței.

Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Modificări la intrarea în UE: Ce se va întâmpla la hotarele externe ale Uniunii Europene

Majoritatea guvernelor UE au votat în favoarea mandatelor de negociere propuse de Comisia Europeană, Franța votând împotrivă și Belgiei abținându-se.

Potrivit rapoartelor, Comisia Europeană dorește să înceapă negocierile privind două propuneri: prima este reducerea tarifelor la bunurile industriale, a doua este să faciliteze munca companiilor de a arăta că produsele lor întrunesc standardele UE și SUA.

Războiul comercial dintre SUA și Uniunea Europeană a izbucnit anul trecut, când președintele american Donald Trump a impus taxe mai mari asupra importurilor de oțel și aluminiu. Europa a răspuns prin contra-tarife pentru o serie de bunuri din SUA.

În timp ce alte state membre au sprijinit mandatele, Franța s-a opus. Parisul a vrut să excludă agricultura de la discuții și să discute prevederile privind schimbările climatice.

Fluxul de știri
0