Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Informaţiile cadastrale nu vor mai fi furnizate ca până acum

© Sputnik / Miroslav RotariСельский дом
Сельский дом - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Servicii Publice anunţă modificări în acordarea serviciilor cadastrale, care intră în vigoare de astăzi, 15 aprilie.

CHIŞINĂU, 15 apr – Sputnik. Începând cu 15 aprilie 2019, vor fi puse în aplicare modificările privind serviciile de furnizare a informației din cadastrul bunurilor imobile conform rândului electronic, anunţă Agenția Servicii Publice (ASP). Noile prevederi  vizează serviciile cadastrale prestate în cadrul Centrului Multifuncțional Chișinău 2, situat în str. Pușkin nr. 47.

Conform modificărilor operate, furnizarea informației din cadastrul bunurilor imobile va fi efectuată conform sistemului „rând electronic”, iar restul serviciilor cadastrale  vor fi prestate exclusiv în baza programării prealabile. Acest lucru va duce la eficientizarea procesului de fluidizare a rândurilor.

Дом  - Sputnik Moldova
Bunurile imobile vor fi înregistrate gratuit până în 2023

Începând cu 15 aprilie 2019, vor fi puse în aplicare modificările privind serviciile de furnizare a informației din cadastrul bunurilor imobile conform rândului electronic. Pentru aceasta, în cadrul instituţiei au fost repartizate două ghișee la care vor fi servite în special persoanele care solicită extrase din registrul bunurilor imobile. Totodată, serviciile respective sunt disponibile în regim online.

Din data de 22 aprilie curent, serviciile și lucrările cadastrale se vor efectua  doar în baza programării prealabile. În acest sens, ASP a mărit de cinci ori numărul persoanelor ce pot fi programate în fiecare zi. Drept urmare, vor fi deservite cu o sută de persoane mai mult comparativ cu vechiul sistem.  Până acum, capacitatea programării prealabile la serviciile date a fost în medie de 25 de persoane pe zi.

Programarea prealabilă poate fi realizată direct la Biroul de informații și secretariat al CM Chișinău 2, pe pagina oficială a instituției www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact 14909, (+373 22) 25-70-70.

ASP atenţionează că  persoanele juridice din municipiul Chișinău care solicită mai mult de cinci servicii cadastrale, sunt deservite, în baza programării prealabile, la Centrul Multifuncțional Chișinău 3, str. M. Sadoveanu nr.17.

Fluxul de știri
0