Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De astăzi, pașaportul nu se va mai perfecta în termenele de 3 ore, 6 ore și de 10 zile

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport  - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi, 15 aprilie, nu vor mai fi perfectate buletinele de identitate în trei și șase ore, iar pașapoartele biometrice – în trei ore, șase ore și zece zile calendaristice.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Din 15 aprilie, Agenția Servicii Publice (ASP) sistează prestarea serviciului de eliberare a buletinului de identitate în termenele de trei ore și șase ore, iar a pașaportului - în termenele de trei ore, șase ore și zece zile calendaristice.

În schimb, ASP anunță că se implementează prestarea serviciilor de eliberare a buletinului de identitate și a pașaportului la data adresării solicitantului.

Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova
Societate
Cât costă pașaportul biometric în 2021 - detalii

Eliberarea documentelor la data adresării va fi efectuată de către Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru, municipiul Chișinău (SEAI Centru), str. Alexandru cel Bun nr. 56. Cererile vor fi recepționate de luni până vineri în intervalul orar 8:00-13:00 , iar înmânarea actelor se va desfășura între orele 16:30-17:00.  În același timp, SEAI Centru va furniza servicii de eliberare a actelor de identitate în termen de 24 de ore și cinci zile calendaristice.

Programul de lucru al oficiului este de luni până sâmbătă: 8:00 – 17:00. În ziua de sâmbătă SEAI Centru va presta servicii numai în termenele de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

Cât costă pașaportul moldovenesc: Unii cetățeni îl pot perfecta gratuit>>>

De asemenea, în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, nr.1, 2, 3 și 4 vor fi prestate servicii de eliberare a actelor de identitate doar în termene de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

Fluxul de știri
0