Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din ce dată va fi acordată indemnizația lunară de 200 de lei pentru copii

© Sputnik / Miroslav RotariBancnote de 200 de lei, imagine de arhivă
Bancnote de 200 de lei, imagine de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare copil din Republica Moldova va primi o indemnizație lunară de 200 de lei de la naștere și până la împlinirea vârsta de 18 ani.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Toți copiii din Moldova cu vârsta de până la 18 ani vor beneficia de o indemnizație lunară de stat în valoare de 200 de lei. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, în prima lectură, de Parlamentul trecut.

Familie - Sputnik Moldova
Indemnizația pentru copii: Cum o puteți obține în regim de urgență

Dar pentru ca legea să intre în vigoare, iar părinții să se bucure de indemnizația lunară pentru fiecare copil, documentul trebuie să fie votat și în a doua lectură, apoi promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

Doar după aceste proceduri, fiecare copil din țară va primi o indemnizație lunară de 200 de lei de la naștere și până la împlinirea majoratului.

Legea respectivă va putea fi votată în noul Parlament, ales pe data de 24 februarie, doar după ce va fi constituită o majoritate parlamentară, va fi aleasă conducerea Legislativului, Biroul Permanent și comisiile parlamentare.

Mămicile care lucrează vor primi salariu și indemnizație pentru creșterea copilului>>>

Conform datelor Biroului Național de Statistică, la finele anului 2018, în Republica Moldova locuiau 675 974 de copii.

Fluxul de știri
0