Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va costa în acest an carnea de miel pentru masa de Paște

© Sputnik / Miroslav RotariПасхальная ярмарка в центре Кишинева
Пасхальная ярмарка в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Masa în ziua de Paște este bogată în bucate gustoase și delicioase, dar nelipsite sunt ouăle roșii, Pasca și desigur carnea de miel. Deja în vânzare au apărut miei. Vezi la ce preț se vinde kilogramul de carne de miel în acest an.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Peste două săptămâni, creștinii ortodocși vor marca una  dintre cele mai mari sărbători religioase – Învierea Domnului sau Paștele. Anul acesta Paștele va fi sărbătorit în zilele de 28-29 aprilie, zile care sunt declarate libere în Republica Moldova.

Sfintele sărbători de Paște sunt marcate după cel mai lung și aspru post care durează șapte săptămâni. Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă ca postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

Пасхальная ярмарка в центре Кишинева - Sputnik Moldova
În luna martie începe Postul Paștelui

În schimb, masa în ziua de Paște este bogată în bucate gustoase și delicioase, dar nelipsite sunt ouăle roșii, Pasca și desigur carnea de miel.

Cei care vor să aibă în acest an pe masa de Paște carne de miel, comandată din timp la proprietarii de stâne câte unul sau mai mulți miei sau merg la piață, ori magazin și procură carnea delicioasă și dietetică.

Proprietarii de oi susțin că au primit deja comenzi de la oameni care le-au solicitat să le pregătească ”marfa” cât mai aproape de 28 aprilie.

Corespondentul Sputnik Moldova a mers în mai multe magazine din Chișinău, la piețele din Chișinău, dar a vorbit și cu unii proprietari de oi și a aflat la ce preț se va vinde în acest an carnea de miel. Astfel, direct de la proprietar carnea de miel poate fi procurată cu 60-75 de lei. La piață un kilogram de carne de miel variază între 65-80 de lei. În schimb, în magazine kilogramul de miel este cu mult mai scump decât direct de la proprietar și piață și depășește 100 de lei, ajungând până la 112 lei per kilogram.

© Sputnik / Vadim RusuPostul Paștelui
Cât va costa în acest an carnea de miel pentru masa de Paște  - Sputnik Moldova
Postul Paștelui
Fluxul de știri
0