Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia, atentă la amplasarea sistemului american antirachetă THAAD în România

© AFP 2022 / DANIEL MIHAILESCUАмериканская военная база в Девеселу.
Американская военная база в Девеселу. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia urmărește cu mare atenție amplasarea sistemului antirachetă THAAD al SUA în România și lucrările care se efectuează pe obiectivele militare americane din această țară, potrivit viceministrului rus de Externe, Alexandr Grușko.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Moscova urmărește cu mare atenție amplasarea sistemelor de apărare antirachetă ale SUA THAAD în România. Rusia are mai multe semne de întrebare în legătură cu scopurile acestei desfășurari, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexandr Grușko, citat de RIA Novosti.

“Urmărim cu mare atenție. Există o vorbă rusească – nu-i nimic mai permanent decât temporarul. Avem mai multe întrebări – cu ce scop este amplasat sistemul THAAD și în ce constă modernizarea obiectivelor din România”, a declarat Grușko jurnaliștilor.

Potrivit oficialului rus, la Moscova s-a afirmat la toate nivelurile că amplasarea sistemului antirachetă pe obiectivele din România își propune exclusiv prevenirea unor amenințări cu rachete din afara spațiului euroatlantic și că “prin caracteristicile lor nu au capacitatea de a intercepta mijloacele strategice aflate în dotarea Rusiei”.

Высокотехнологичная противоракетная система THAAD, предназначенная для перехвата баллистических ракет  - Sputnik Moldova
SUA vor desfășura în România sistemul antirachetă THAAD

“Apar niște întrebări cu referire la lucrările efectuate pe obiectivele din România, pentru că se știe că astăzi Statele Unite lucrează asupra perfecționării tehnologiei de interceptare a rachetelor și deja mulți nu mai ascund faptul că scutul antirachetă al SUA, inclusiv segmentul lui european, integrat în NATO, trebuie să aibă capacitatea de a intercepta rachetele din dotarea Rusiei”, a subliniat viceministrul rus de Externe.

Fluxul de știri
0