Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA vor desfășura în România sistemul antirachetă THAAD

© REUTERS / HANDOUTВысокотехнологичная противоракетная система THAAD, предназначенная для перехвата баллистических ракет
Высокотехнологичная противоракетная система THAAD, предназначенная для перехвата баллистических ракет  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În această vară, SUA vor amplasa temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. La solicitarea NATO, SUA vor amplasa vara aceasta în România sistemul de apărare antirachetă THAAD, în perioada lucrărilor tehnice și de modernizare a sistemului existent Aegis Ashore, se spune într-un comunicat emis joi de comandamentul militar al SUA din Europa.

Американская военная база в Девеселу. - Sputnik Moldova
Rusia
Deveselu, pe agenda discuțiilor dintre Moscova și Washington

La solicitarea NATO, ministrul Apărării va amplasa sistemul american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) în România în această vară pentru asigurarea apărării antirachetă a NATO”, potrivit comunicatului.

În afară de aceasta, comandamentul 32 al apărării antiaeriene și antirachetă al forțelor terestre ale SUA, dislocat în Texas, din cadrul brigăzii antiaeriene de artilerie 69, va fi integrat în arhitectura existentă a Scutului Antirachetă pe o perioadă limitată pentru efectuarea lucrărilor tehnice și modernizare a sistemului "Aegis Ashore" în România, în această vară.

THAAD este un element terestru al sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice. Este transportabil si are o capacitate rapidă de a intercepta si distruge rachete balistice în interiorul sau în afara atmosferei în timpul fazei lor finale sau terminale de zbor. Această capacitate de a intercepta rachetele inamice la altitudini mari atenuează efectele înainte ca acestea să ajungă la sol.

Fluxul de știri
0