Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pensionarii din Moldova primesc câte 600 de lei înainte de Paște: Unde își pot lua banii

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaPensii și plăți sociale
Pensii și plăți sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Câte 600 de lei pentru pensionarii din Moldova înainte de Paște. De ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, vor beneficia 612,8 mii de persoane.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Beneficiarii de toate tipurile de pensii şi alocaţii sociale de stat, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu a depăşit 2000 de lei, pot ridica un suport unic în mărime de 600 lei. De ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, vor beneficia 612,8 mii de persoane.

Банкноты номиналом 200 и 500 лей  - Sputnik Moldova
Societate
Unele pensii au fost majorate cu aproape 2500 de lei. Cine sunt beneficiarii

Majoritatea beneficiarilor, circa 400 de mii, sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, iar ceilalţi primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaş sau alocaţii sociale de stat.

”Cheltuielile pentru acordarea suportului unic sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat şi constituie 367,9 milioane de lei”, anunță CNAS.

Pentru a achita suportul unic, Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat transferul mijloacelor băneşti către prestatorii de servicii de plată, desemnaţi de beneficiari.

Pensionarii pot primi acest ajutor de 600 de lei la oficiile poștale, pe card sau pot solicita ca să-i fie adus acasă de către poștaș. 

Un suport unic de 600 de lei a fost acordat pentru aceleaşi categorii de persoane în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Fluxul de știri
0