Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ninsoare la mijlocul lunii aprilie. Vezi unde a venit iarna în plină primăvară

© Photo : Facebook / Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii RutiereAcțiunea de debarasare a copacilor căzuți pe DN13A, între Vlăhița și Miercurea Ciuc, județul Harghita
Acțiunea de debarasare a copacilor căzuți pe DN13A, între Vlăhița și Miercurea Ciuc, județul Harghita - Sputnik Moldova
Abonare
Primăvară cu surprize. A nins în mijloc de aprilie. Meteorologii spun că precipitațiile sub formă de ninsoare vor continua până duminică. Vezi unde a venit iarna la mijloc de aprilie.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Ninge la mijloc de aprilie. Se întâmplă astăzi în țara vecină, România, în regiunile de munte. Potrivit meteorologilor de la București, ninsorile vor continua până duminică, inclusiv. 

Drumarii din România au împrăștiat material antiderapant și sunt gata să intervină în orice moment pentru a nu admite blocări în trafic. 

Тучи - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru joi: Ploile nu vor conteni în Moldova, iar în România va ninge

De asemenea și mercurul din termometre a scăzut, în unele regiuni din țara vecină, până la minus 6 grade. 

În Republica Moldova ninsori nu vor cădea, însă vremea va fi mohorâtă și ploioasă pe parcursul acestui sfârșit de săptămână. Vremea se va răci în comparație cu temperaturile înregistrate în timpul săptămânii. De la nord la sud, astăzi, vom avea 10-15 grade Celsius. La noapte, mercurul din termometre va oscila între 3 și 8 grade. 

Ninsorile în aprilie nu sunt o noutate pentru Moldova. În anul 2017, pe data de 20 aprilie, în Moldova a nins abundent în regiunile din centrul și sudul țării. 

Ninsorile abundente din aprilie 2017 au început la data de 20 aprilie 2017, continuând și în ziua următoare, și au provocat prăbușirea a zeci de mii de arbori și arbuști, cât și deconectarea de la energie electrică a sute de localități.

La 21 aprilie 2017, președintele Igor Dodon a decretat stare de urgență în toată țara și a dispus mobilizarea armatei pentru lichidarea consecințelor calamității.

Fluxul de știri
0