Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șerpeni: Ceremonia de reînhumare a 21 de soldați căzuți în cel de Al Doilea Război Mondial

© Sputnik / Николай КостыркинSoldați - Imagine Simbol
Soldați - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Rămășițele pământești a 21 de soldați din Armata Roșie, care au căzut în cel de Al Doilea Război Mondial, vor fi reînhumate în apropiere de Șerpeni.

CHIȘINĂU, 21 aug — Sputnik. Comitetul coordonator național „Pobeda" va organiza sâmbătă, 24 august, la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni", ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor ostașilor Armatei Roșii, căzuți pe teritoriul Moldovei în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Organizatorii îi invită pe toți doritorii să meargă la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni", raionul Anenii Noi, pentru a participa la acest eveniment.

Vor fi reînhumate osemintele a 21 de ostași sovietici care și-au dat viața în anul 1944 pentru eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, care au fost descoperite în expedițiile de cercetare.

„În ajunul aniversării a 74 de ani de la sfârșitul operațiunii ofensive Iași-Chișinău, la Complexul memorial „Cap de pod Serpeni” va fi oficiată ceremonia de reînhumare a 21 de soldați sovietici, care au murit în luptele pentru eliberarea Moldovei de naziști, în 1944”, i-a comunicat reporterului Sputnik președintele Comitetului coordonator național „Pobeda", Aleksei Petrovici.

Potrivit acestuia, rămășițele eroilor căzuți au fost găsite în timpul expedițiilor de căutare — 12 în raionul Anenii Noi și încă nouă în raionul Ștefan Vodă.

Bancnote de 200 de lei - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova vor fi acordate alocații pentru merite deosebite

„La ceremonie vor participa veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, reprezentanți ai organelor executive centrale și raionale, conducători și lucrători ai reprezentanțelor diplomatice, activiști civici", a menționat Aleksei Petrovici.

Acțiunea este desfășurată de organizațiile obștești „Clubul istorico-patriotic rus" și „August" cu susținerea administrației președintelui Republicii Moldova, a Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și a reprezentanței „Rossotrudnicestvo". Ceremonia va începe la ora 10:00.

Doritorii de a participa la ceremonie sunt rugați să sune la numărul 079 63 93 01 pentru a fi incluși în listă. Transportul va fi gratuit. Autobuzul va pleca din Chișinău la ora 08:15, din fața Complexului memorial „Eternitate".

Fluxul de știri
0