Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cutremur de mare adâncime, în apropiere de Moldova - detalii

© AFP 2024 / PEDRO PARDO View of a seismograph. (File)
View of a seismograph. (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade Mercalli.

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. Un cutremur puternic a zguduit România în această dimineaţă. Acesta s-a produs la ora 08:25:13, în judeţul Buzău. A avut magnitudinea de 3,9 grade pe Richter, şi a fost fixat la adâncimea de 131 km, localizat manual pe coordonatele: lat 45.489; lon 26.3624.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) informează că în ziua de 12 aprilie, la ora 08:25:13 s-a produs în Zona seismică Vrancea, judeţul Buzau un cutremur cu magnitudinea 3.9 pe scara Richter, la adâncimea de 131km.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(10km), Întorsura Buzăului(41km), Covasna(41km), Vălenii de Munte(47km), Mizil(49km).

Cutremure în viitor

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Astăzi va deveni clar dacă vom avea o coaliție majoritară sau alegeri anticipate

Anterior, directorul Institutului român pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a lansat cel mai grav avertisment din ultimii ani cu privire la eventualitatea unor mari cutremure în Vrance.

Radulian susține că, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, România va fi zguduită de ”o grupare de cutremure mari”.

Directorul Institutului de Geologie și Seismologie susține că, în cazul unui cutremur cu o intensitate mai mare de 6 grade pe scara Richter, în Moldova pierderile ar fi colosale. Potrivit specialistului, calculele efectuate de experți se ridică la miliarde de lei pierderi materiale.

Fluxul de știri
0