Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Statistică mondială: Câte autovehicule au fost produse şi câte au fost vândute în 2018

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaAutomobil pe cântar și bancnote
Automobil pe cântar și bancnote - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile a prezentat raportul pentru anul 2018.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Raportul Economic și de Piață pentru 2018 a fost publicat recent de către Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile.

Raportul conține cele mai recente cifre în ceea ce privește înmatriculările, producția și comercializarea de autoturisme și vehicule comerciale noi, atât în Europa, cât și în întreaga lume.

Константин Михалаке  - Sputnik Moldova
Sfatul expertului: Vezi de ce nu trebuie să cumperi un automobil accidentat

În particular, două poate cele mai importante date statistice sunt că numărul de înregistrări a maşinilor cu motoare pe benzină este în creştere, iar cele electrice/electrificate devin tot mai populare în UE, potrivit AutoBlog.md.

Potrivit informaţiilor Asociației Europeane a Producătorilor de Automobile, în ceea ce privește autoturismele, înmatriculările în Uniunea Europeană au rămas stabile – anul trecut (+0.1 la sută), în timp ce în SUA au scăzut ușor, cu 0.4 la sută, iar în China scăderea a fost de 3.5 la sută.

În total, au fost vândute, la nivel mondial, aproximativ 79 de milioane de autoturisme – mai puțin cu 0.8 la sută decât în 2017.

Vehiculele cu motoare pe benzină și-au crescut cota de piață în Uniunea Europeană – 56,7 la sută din totalul vânzărilor de autoturisme. Vehiculele electrice și-au adjudecat doar 2 la sută din totalul mașinilor noi înmatriculate în UE în 2018.

Producția de autoturisme în UE a scăzut cu 1.7 la sută, cea din SUA cu 1.3 la sută, iar cea din China cu 2.5 la sută.

Fluxul de știri
0