Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sfatul expertului: Vezi de ce nu trebuie să cumperi un automobil accidentat

© Sputnik / Miroslav RotariКонстантин Михалаке
Константин Михалаке  - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul auto Constantin Mihalachi a explicat în studioul Radio Sputnik Moldova de ce nu trebuie să cumpărăm mașini accidentate.
Sfatul expertului: Vezi de ce nu trebuie să cumperi un automobil accidentat

Afacerile cu mașini accidentate, aduse de peste hotare, sunt profitabile în Republica Moldova. Potrivit expertului auto Constantin Mihalachi, cei care se ocupă cu importul mașinilor avariate au grijă ca acestea să fie reparate astfel încât cumpărătorul nici să nu bănuiască gravitatea situației. Astfel, împachetate cu istorii frumoasă și scoase la vânzare la un preț atractiv, aceste automobile merg ca pâinea cea caldă. Cert este că în cazul unui eventual accident, mașinile respective nu oferă nicio protecție celor care se află în ea.

„Noi de multe ori nu atragem atenția la faptul că o mașină a fost accidentată, eu mă refer la accidente mai puternice. Dar acest factor este foarte important, deoarece accidentul deteriorează rigiditatea automobilului. Asta înseamnă că la următorul accident, mașina nu va mai lua asupra sa o parte a impactului loviturii, deoarece unele părți nu mai lucrează atât de bine. Însăși rolul caroseriei este de a lua lovitura asupra sa, respectiv, a doua oară va fi problematic”, spune expertul auto Constantin Mihalachi.

Șofer la volan - Sputnik Moldova
Important de știut: Acestea sunt cele mai sigure mașini în anul 2019

Și mai gravă este situația în cazul mașinilor care nu au airbag-uri.

„Mulți dintre cei care repară mașini accidentate, nu le pun înapoi airbag-urile, deoarece aceasta este o procedură mai complicată și mai costisitoare. Respectiv, mașina rămâne cu airbag-urile tăiate, iar pentru ca acest lucru să nu fie vizibil, calculatorul mașinii  este mințit cu un dispozitiv special. Așa că omul când urcă la volan, crede că totul este în ordine, când de fapt, nu este așa, iar în cazul unui accident, protecție nu va mai fi”, adaugă Constantin Mihalachi.

Expertul auto îi îndeamnă pe cei care vor să-și procure un automobil la mâna a doua să apeleze la ajutorul specialiștilor pentru a nu ajunge victime a șarlatanilor.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0