Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Deveselu, pe agenda discuțiilor dintre Moscova și Washington

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUАмериканская военная база в Девеселу.
Американская военная база в Девеселу. - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova și Washingtonul discută despre problema prezenței sistemului antirachetă din România și Polonia, a declarat directorul departamentului pentru neproliferare și control asupra înarmărilor al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Vladimir Ermakov.

BUCUREȘTI, 25 sept — Sputnik. Moscova discută cu Washington toate problemele, inclusiv cele legate de scutul antirachetă, a declarat directorul departamentului pentru neproliferare și control asupra înarmărilor al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Vladimir Ermakov, transmite RIA Novosti.

"Abordăm toate subiectele cu colegii noștri americani. Nu ar trebui să existe percepția că totul s-a prăbușit, că totul e ratat. Nu, ne întâlnim periodic", a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă susținute la agenția internațională de știri Rossia Segodnya.

Diplomatul a subliniat că problema scuturilor antirachetă reprezintă unul din principalele subiecte care vizează START (Tratatul pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice), pentru că acest document a fost încheiat prin înțelegerea interdependenței existente între armele ofensive și defensive.

"Într-o astfel de evoluție negativă a situației, suntem nevoiți să discutăm în linii dure cu partenerii noștri americani despre faptul că nu mai putem vorbi despre viabilitatea acordului START, din momentul în care se pierde unul din fundamentele ei — reținerea în domeniul apărării antirachetă", a reamintit Ermakov.

În afară de aceasta, potrivit lui, în ciuda sistemelor de control și monitorizare Moscova nu poate fi sigură 100% că în sistemele antirachetă desfășurate în România și Polonia nu există în depozite rachete Tomahawk cu focoase nucleare".

Fluxul de știri
0