Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, într-o vizită ad-hoc în Belarus: Ce a discutat cu Lukașenko

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele belarus Alexandr Lukașenko
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele belarus Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului s-a aflat într-o vizită de o zi la Minsk, Belarus. În cadrul vizitei sale la Minsk, șeful statului a avut o întrevedere cu omologul său belarus, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a aflat într-o vizită de o zi la Minsk, Belarus. În cadrul vizitei sale la Minsk, șeful statului a avut o întrevedere cu omologul său belarus, Alexandr Lukașenko.

A parade on Belarus' Independence Day. Foreground: a Belarus-3022 tractor - Sputnik Moldova
Iată cu ce a venit Lukașenko la Chișinău

”Am apreciat înalt dezvoltarea dinamică a relațiilor bilaterale, în special, în domeniul comercial-economic”, a declarat șeful statului.

Președintele moldovean a exprimat recunoștință partenerilor belaruși pentru oferirea unui vast acces pe piața Belarusului a producției agricole din Moldova, dar și pentru asistența tehnică acordată anterior țării noastre.

”De asemenea, i-am mulțumit omologului meu pentru sprijinirea Republicii Moldova în obținerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, precum și pentru facilitarea lansării de zboruri directe între Chișinău şi Minsk”, a menționat Dodon.

Președintele Republicii Moldova a subliniat în cadrul dialogului cu Lukașenko necesitatea aprofundării parteneriatului în domeniul industrial, în special, în realizarea proiectelor de asamblare a troleibuzelor și tractoarelor belaruse care sunt de calitate înaltă și se bucură de cerere pe piața Moldovei.

În finalul întrevederii, Igor Dodon a acceptat invitația președintelui Republicii Belarus de a participa la ceremonia de deschidere a ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene, care va avea loc la 21 iunie, la Minsk.

Fluxul de știri
0