Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce scopuri urmărește, de fapt, blocul ACUM

Igor Dodon și Maia Sandu participă la dezbateri electorale la postul național de televiziune Moldova1
Igor Dodon și Maia Sandu participă la dezbateri electorale la postul național de televiziune Moldova1 - Sputnik Moldova
Abonare
Publicistul și analistul Valeriu Reniță și-a expus opinia pentru Sputnik Moldova referitor la adevăratele obiective ale opoziției parlamentare de dreapta.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Blocul ACUM, care a acces în noua legislatură a Parlamentului de la Chișinău, s-a izolat politic, eschivându-se de la orice formă de colaborare cu alte partide. S-ar părea că scopurile opoziției de dreapta sunt o enigmă, însă aceasta-i impresia doar la o primă privire superficială, susține publicistul și jurnalistul Valeriu Reniță.

Liderii PD și PSRM, față în față cu Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Poziția președintelui Dodon: Parlamentul ar putea fi dizolvat

„Scopul lor este clar: să devină „cei mai buni”. Dar cu ce preț? Noi doar ne conducem cu toții de aceleași reguli de conduită. Toți ne-am născut aici. Însă cei din ACUM doresc să se asemene cu cei cu care au întâlniri în afara țării. Cu cinovnicii de la Bruxelles. Cu gentelmenii”, a spus Reniță.

Acesta susține că dorința celor din ACUM de a face o impresie contrară a ceea ce sunt ei în realitate nu trece neobservată de cetățeni, însă o parte din electorat se lasă influențată de acest joc.

„Poate că ei cred sincer că sunt altfel, dar noi știm că ei sunt din Dondușeni, Schinoasa, Cojușna. De aceea este puțin probabil ca să le reușească acest truc. Și cu toate aceste, ei mizează pe prestigiul lor”, a menționat analistul.

Totodată, Reniță afirmă că scopul adevărat al politicienilor din blocul ACUM este unul pragmatic și banal.

„Ei doresc să vină în alegerile locale și prezidențiale imaculați și fără păcate. Speră că vor acumula mai multe puncte. Speră că îl vor numi pe unul de al lor primar general al Capitalei și că Maia Sandu va deveni în sfârșit președinte”, a conchis publicistul.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0