Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poziția președintelui Dodon: Parlamentul ar putea fi dizolvat

© Sputnik / Miroslav RotariLiderii PD și PSRM, față în față cu Igor Dodon
Liderii PD și PSRM, față în față cu Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului, Igor Dodon, a declarat că în cazul în care aleșii poporului nu vor începe să muncească, vor rămâne fără mandatele de deputat.

CHIȘINĂU, 10 apr  - Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon, nu exclude faptul ca noul Parlament ar putea să fie dizolvat. Acest lucru a fost declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV.

El a subliniat că socialiștii nu au frică de anticipate. Potrivit lui, nimeni nu poate să dea indicații partidelor cu cine să poarte negocieri în vederea formării unei coaliții.

Dodon este de părere că deputații vor accepta mai ușor un compromis odată cu expirarea termenelor, însă în cazul în care deputații nu vor începe să muncească până la mijlocul lunii iunie, Dodon a avertizat că va dizolva Legislativul.

”Dacă până la jumătatea lunii iunie nu va fi adoptată nici o lege, dacă nu va fi ales spicherul Parlamentului, atunci aș putea dizolva Parlamentul”, a declarat Dodon.

Negocieri în vederea formării unei coaliții sunt purtate între trei forțe politice. Este vorba de PSRM (35 de mandate), care militează pentru îmbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă, de PDM care controlează Executivul (30 de mandate) și Blocul ”ACUM” (26 de mandate).

Fluxul de știri
0