Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un lot-record de droguri: Marijuana de opt milioane de lei, într-o singură seră - Video

CC0 / Pixabay / herbalhemp / Конопля
Конопля - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura anunță că a anihilat un grup criminal, care a fost organizat peste hotarele Republicii Moldova, iar membrii lui au fost instruiți tot în străinătate.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. În data de 8 aprilie 2019, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, împreună cu angajații Direcției Antidrog a INI al IGP, au desfășurat o serie de percheziții la domiciliile mai multor persoane, suspectate de punerea în circulație a drogurilor de tip "marijuană" și "subutext", în municipiile Chișinău și Bălți.

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pe faptul  producerii, preparării, păstrării, transportării, distribuirii și comercializării drogurilor sub formă de „marijuană”, dar și altor tipuri de droguri obținute pe cale sintetică, în proporții deosebit de mari, de un grup criminal organizat.

În urma efectuării perchezițiilor la domiciliile făptașilor, a fost depistată o seră artizanală pentru creșterea plantelor de marijuană, utilaj artizanal pentru îngrijirea plantelor, cântare electronice și alte obiecte.

De asemenea, au fost depistate și ridicate cantități impunătoare de droguri de tip „marijuană”, care urmau să fie comercializate, valoarea cărora este estimată la  8 000 000 de lei.

Totodată, s-a constat că suspecții au urmat cursuri de autoinstruire în străinătate, și anume în Olanda, cu privire la cultivarea marijuanei.

În urma acțiunilor de urmărire penală întreprinse de către procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații ai INI, au fost reținute cinci persoane, cu vârstă cuprinsă între 24 și 26 de ani, originari din raionul Fălești.

În privința lor, procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Fluxul de știri
0