Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Până la sfârșitul anului, Serviciul 112 se va extinde

© Sputnik / Miroslav RotariServiciul 112
Serviciul 112  - Sputnik Moldova
Abonare
Al doilea sediu destinat amplasării Centrului de preluare a apelurilor de urgență al Serviciului 112 va fi gata până la finele anului 2019.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Ministrul în exercițiu al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită la șantierul de lucru, unde se efectuează reconstrucția și reparația sediului destinat amplasării Centrului de preluare a apelurilor de urgență 2 al Serviciului 112.

Gaburici a declarat că darea în exploatare a sediului Serviciului 112 trebuie să fie executată în termenii stabiliți, acțiunea fiind planificată pentru trimestrul IV al anului în curs.

Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Aproximativ 68 la sută din apelurile efectuate zilnic la Serviciul 112 sunt false

 „Principalul obiectiv al Serviciului 112 rămâne a fi siguranța şi protecția cetățenilor pe întreg teritoriul țării. Trebuie să utilizăm eficient capacitățile infrastructurii moderne de comunicații electronice, pentru organizarea calitativă a serviciilor de urgență ”, a menționat Gaburici.

Directorul Serviciului 112 a prezentat principalele măsuri întreprinse în trimestrul I al anului 2019.

”La etapa actuală se lucrează la implementarea proiectului-pilot privind extinderea Serviciului 112 până la echipajele specializate de urgență. Proiectul presupune dotarea echipajelor de ambulanță din regiunea Sud a Republicii Moldova cu terminale mobile, în vederea transferului informațiilor suplimentare privind apelurile primite”, a declarat directorul Serviciului 112.

Este programată instalarea de echipamente pentru dotarea dispecerilor de poliție pe posturi de radio mobile pentru comunicarea directă cu echipajele.

”Aceste acțiuni vor contribui la optimizarea procesului de intervenție în cazurile de urgență. Pe parcursul acestui an, Serviciul 112 își propune ca obiective majore implementarea procedurilor și limitelor tehnice pentru reducerea apelării abuzive, alertării false și apelurilor involuntare către Serviciul 112 și darea în exploatare industrială a sistemului informațional și de comunicații al Serviciului 112 în cadrul Centrului de preluare a apelurilor de urgență 2 al Serviciului 112”, a punctat Directorul Serviciului 112.

De asemenea, a fost abordat subiectul privind organizarea și desfășurarea Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul național unic și serviciile specializate de urgență.

Fluxul de știri
0