Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oferte incredibile pentru șomerii din Moldova: Șansa pe care nu trebuie să o rateze

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaȘomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă
Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 10 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru șomerii din Moldova. Un loc de muncă își pot găsi atât persoanele cu studii superioare, cât și cele cu o instruire secundar profesională.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Agenții economici din Moldova au raportat la Agenția Națională a Forței de Muncă (ANOFM) peste 10,2 mii de locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte de muncă sunt oferite în municipiile Chișinău și Bălți.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1779 de locuri de muncă vacante, constituind 17 la sută din numărul total de locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte sunt oferite pentru specialiștii în domeniul sănătății, inspectori și ofițeri, dar și specialiștii în sistemul de educație.

Уборка листьев - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Șomerii vor munci pentru a justifica ajutorul social primit de la stat

De asemenea, se caută 15 directori, 13 administratori, 11 agronomi și 4 șefi de poștă.  

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8439 de locuri de muncă. Peste 2500 de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru lucrătorii în industria textilă și confecții, aproape 900 – pentru lucrătorii calificați în întreprinderile industriale, 865 – pentru specialiștii în transport şi telecomunicații.

Ce sume poate primi de la stat, ca ajutor de șomaj, un cetățean fără loc de muncă>>>

La Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt prezentate diverse oferte de muncă și pentru muncitori necalificaţi. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la începutul lunii martie în evidență erau peste 20 de mii de șomeri. Mărimea ajutorului de șomaj era de 1630 de lei.

Fluxul de știri
0