Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, față în față cu Oleg Vasnețov: Ce i-a spus președintele ambasadorului rus

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov
Igor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul discuției, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la consolidarea relațiilor de colaborare moldo-ruse, precum și despre situația politică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, în cadrul discuției, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la consolidarea relațiilor de colaborare moldo-ruse, precum și despre situația politică din țara noastră.

Президент Молдовы Игорь Додон наградил государственными наградами - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, despre restabilirea parteneriatului strategic cu Rusia

Șeful statului a apreciat înalt întrevederea pe care a avut-o la Moscova cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, exprimându-și speranța că vizita Sanctității Sale în Moldova va avea loc pe parcursul anului curent.

De asemenea, părțile au vorbit despre marcarea Anului Republicii Moldova în Federația Rusă. Igor Dodon a subliniat că în acest sens este elaborat un plan complex de activități care include printre altele - participarea la Forumul economic din Sankt-Petersburg, organizarea în orașul Kostroma a Festivalului ”Zilele Moldovei”, a ”Zilei costumului național moldovenesc” la Voronej, a ”Festivalului Vinului” la Moscova în septembrie și multe altele.

Președintele a vorbit și despre activitățile ce se desfășoară în republică, dedicate aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

De asemenea, șeful statului a reiterat că Rusia a fost și va rămâne partenerul strategic al Republicii Moldova și va depune toate eforturile în vederea consolidării acestui parteneriat.

Fluxul de știri
0