Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre restabilirea parteneriatului strategic cu Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон наградил государственными наградами
Президент Молдовы Игорь Додон наградил государственными наградами - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful statului este convins că relaţiile bilaterale dintre Moldova şi Rusia au perspective bune pentru a fi extinse şi aprofundate.

 

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a subliniat că parteneriatul strategic cu Rusia va fi întotdeauna o parte importantă a concepției politicii externe a țării.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Politică
Dodon explică de ce relația cu Putin e mai specială decât cu alți șefi de stat

Preşedintele a făcut această declaraţie sâmbătă, 6 aprilie, când se împlinesc 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

„Popoarele noastre frățești au trecut prin multe: avem o istorie comună, probleme și victorii comune. În acest an, noi vom marca aniversarea a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism, iar anul viitor, împreună cu Rusia și alte foste republici sovietice, vom sărbători 75 de ani de Victorie comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în prezent „Moldova tinde să restabilească parteneriatul strategic cu Federația Rusă”.

„Republica Moldova dorește să construiască o politică externă echilibrată bazată pe interesele naționale, iar parteneriatul strategic cu Federația Rusă va fi întotdeauna o parte deosebit de importantă a concepției politicii externe a țării noastre”, a conchis şeful statului.

Fluxul de știri
0