Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De astăzi, moldovenii care zboară spre Istanbul vor ateriza pe un nou aeroport

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Lucrările de construcție ale noului aeroport din Istanbul au durat patru ani, fiind angajați peste 10 mii de muncitori. Suprafața totală a teritoriului aeroportului este de 76,5 milioane de metri pătrați.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Din data de 8 aprilie 2019, zborurile Chișinău-Istanbul, Instanbul-Chișinău, 9U745 și 9U746, ale companiei aeriane Air Moldova, se vor efectua către noul aeroport din Istanbul.

Din cauza schimbării aeroportului, zborurile efectuate de compania aeriană ”Air Moldova”, în zilele de 5 și 6 aprilie, pe ruta Chișinău-Istanbul, au fost anulate.

”Datorită procedurii de Exchange a biletelor 9U745/746, doar în cazul în care ni se va comunica de către autoritatea aeroportuară turcă o diferență a valorii taxelor de aeroport, va fi necesară colectarea acestei taxe pentru pasagerii cu bilete deja emise. Din acest motiv, pasagerii vizați ar putea fi contactați de către colegii noștri sau agențiile emitente ale biletelor de avion”, precizează compania într-un comunicat de presă.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Air Moldova anunță despre anularea unor curse de pe ruta Chișinău-Istanbul. Iată cauza

Potrivit Air Moldova, taxele aeroportuare sunt sume pe care compania aeriană le percepe și le transmite mai departe către aeroporturi, în numele pasagerului.

Lucrările de construcție a noului aeroport din Istanbul au durat patru ani, fiind angajați peste 10 mii de muncitori. Suprafața totală a teritoriului aeroportului este de 76,5 milioane de metri pătrați.

După finalizarea tuturor etapelor de construcție, în 2023, noul aeroport din Istanbul va fi cel mai mare din lume, fiind capabil să deservească anual până la 200 de milioane de pasageri.

După darea în folosință, aeroportul va putea primi avioanele a peste 250 de companii aeriene din întreaga lume, care vor zbura în peste 350 de direcții. De pe aeroport urmează să zboare zilnic peste două mii de avioane.

Fluxul de știri
0