Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce planuri comune au geografii moldoveni și ruși: For științific la Ulianovsk - Video

© Sputnik / Дмитрий Коробейников / Accesați arhiva multimediaorașul Ulianovsk, Rusia
orașul Ulianovsk, Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
Geograful moldovean Dorin Lozovanu a participat la Conferința Geografică Internațională Treșnikovskie Citenia, care a avut loc săptămâna trecută, la Universitatea Pedagogică din orașul Ulianovsk, Rusia.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik, S.P. La întrunire au participat pedagogi, geografi, savanți, membri ai Societății Geografice Ruse, oameni cărora le place să călătorească din Rusia, dar și din alte țări.

Constantin Ungureanu și Dorin Lozovanu - Sputnik Moldova
Situația românilor/moldovenilor din Ucraina, mai proastă decât pe timpul URSS

Conferința poartă numele renumitului oceanolog și geograf sovietic și rus Alexei Trioșnik, și este deja la a opta ediție.

Adjunctul președintelui Filialei Ulianov a Societății Geografice Ruse, Alexei Zolotov, a declarat pentru presa rusă că această reuniune științifică este organizată, în special, pentru profesorii care predau geografia.

"Avem câteva direcții de cercetare: geo-ecologia, geografia fizică, geografia socială, paleontologia. Dar direcția instruire geografică adună cei mai mulți participanți ai acestei conferințe -  acolo vin profesorii de geografie. Fac un schimb de experiență, vorbesc despre problemele pe care le au. Pentru ei noi invităm oaspeți din Moscova, Sanct Petersburg, ca să găsim soluții pentru problemele din domeniul instruirii geografice", a spus Alexei Zolotov.

Dorin Lozovanu a declarat că geografii din Rusia și Republica Moldova au mai multe domenii în care au un teren mare de cooperare. În primul rând, diaspora.

"Este un forum cunoscut pentru geografii din toată Rusia, dar și din afara ei. Pe lângă faptul că vom afla multe lucruri interesante de la colegii noștri din diferite colțuri ale Rusiei, de asemenea, sperăm că stabilim o colaborare pe viitor. Îi vom invita la noi pe colegii noștri ruși la tot felul de întruniri științifice, vom organiza în comun expediții, cercetări științifice, poate vom putea desfășura proiecte comune. Avem multe tangențe. Inclusiv, diaspora moldovenească din Federația Rusă", a menționat Dorin Lozovanu pentru un post local de televiziune.   

Fluxul de știri
0