Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anomalie meteo în Europa: Ajung oare fenomenele extreme şi în Moldova

© Sputnik / Yana ZaharovaВишня в снегу
Вишня в снегу - Sputnik Moldova
Abonare
În Spania a nins la început de aprilie – zăpada a provocat ciocnirea mai multor vehicule pe o şosea.

CHIŞINĂU, 7 apr – Sputnik. Zăpada care a căzut în Spania la început de aprilie a provocat un adevărat carambol pe o autostradă.

Peste 50 de autovehicule au fost implicate ieri într-un accidentul în lanţ, 35 de oameni au fost răniţi, dintre care o persoană este în stare gravă, informează digi24.

Coliziunea în lanţ s-a produs într-o trecătoare din munţi, în nordul Madridului, fiind provocată de o ninsoare rară de aprilie. Din cauza asfaltului alunecos, în doar câteva minute au fost implicate vehiculele aflate pe o porţiune de doi kilometri, inclusiv două camioane.

Вербное воскресенье в регионах России - Sputnik Moldova
Cum va fi vremea de Paște şi de Blajini: Prognoza meteo pentru o lună

Accidentul a blocat autostrada timp de cinci ore, informează presa locală.

Moldovenii îşi mai amintesc de dezastrul provocat de ninsorile abundente care au căzut la noi acum doi ani, la sfârşitul lunii aprilie. O situaţie critică s-a creat atunci în special în Capitală – drumuri impracticabile, trafic paralizat, sute de arbori căzuţi sub greutatea zăpezii.

Se pare că anul acesta nu există pericolul unor astfel de fenomene meteo extreme. Cel puţin meteorologii au anunţat vreme bună pentru următoarele săptămâni şi temperaturi apropiate de cele caracteristice acestei perioade.

Săptămâna viitoare se vor înregistra valori termice maxime de până la 18 grade Celsius, dar vor veni şi ploile, pe alocuri puternice.

Fluxul de știri
0