Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă demisie de rezonanță, în curând la Primăria Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că un șef angajat de Primăria Chișinău a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. ANI va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că directorul Întreprinderii Municipale Chișinău ”Grădina Zoologică”, Alexei Hanțațuc, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, ca urmare a luării mai multor decizii în privința soției sale, angajate în cadrul întreprinderii pe care acesta o gestionează.

Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Societate
Săptămâna începe cu demisii ”bombă” la Primăria Chișinău

În cadrul controlului s-a stabilit că, pe parcursul anilor 2017-2018, Hanțațuc a semnat 26 de note informative și 31 de ordine cu privire la acordarea premiilor, suplimentelor, cumulurilor, ajutoarelor materiale și concediilor de diferite tipuri în privința soției sale, care deținea funcția de șef al Secției păstrare și pregătire a hranei în cadrul Grădinii Zoologice.

Potrivit ANI, subiectul controlului nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale. Și anume: nu a informat organul ierarhic superior imediat, dar nu mai târziu de trei zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința soției; nu s-a abținut de la semnarea actelor administrative, de la rezolvarea cererilor și notelor informative și, respectiv, nu a soluționat aceste conflictele de interese, rezultate din relația cu soția.

”După rămânerea definitivă a actului de constatare emis în privința lui Hanțațuc, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani”, se spune într-un comunicat al ANI.

În cadrul controlului, directorul întreprinderii a fost informat despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază în exercitarea dreptului la apărare.

Fluxul de știri
0