Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Săptămâna începe cu demisii ”bombă” la Primăria Chișinău

© SputnikRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, i-a demis în această dimineață pe mai mulți șefi de la Primărie, iar de la o întreprindere municipală a fost demisă întreaga conducere.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a anunțat astăzi la ședința șefilor de direcții a Primăriei Chișinău că va cere demisia arhitectului-șef al Capitalei, Octavian Bivol, a șefului Pieței Centrale, Victor Gutium, și a adjunctului acestuia.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Politică
Demisie la Primăria Chișinău: Un șef a plecat din funcție

Codreanu susține că răbdarea i-a ajuns la limită. Primarul l-a acuzat pe arhitectul-șef de lipsă de disciplină, situație care se reflectă asupra chișinăuienilor care vin la această direcție și sunt nevoiți să stea la coadă, pentru a intra la un specialist, până la patru ore.    

”În Direcția arhitectură nu s-a înțeles până acum că atitudinea contează”, a declarat Codreanu.

Primarul interimar a mai anunțat astăzi la ședință că îl va demite și pe directorul Pieței Centrale și pe adjunctul acestuia. Codreanu a declarat că la baza demiterii acestora stau multiplele plângeri din partea agenților economici care activează pe teritoriul întreprinderii municipale. Aceștia s-au plâns că sunt obligați să plătească diverse taxe nejustificate administrației Pieței Centrale. Agenții economici s-au mai plâns de o abordare selectivă din partea administrației Pieței Centrale.

”Am primit o petiție din partea acestor agenți economici. Este a doua petiție pe care am primit-o că se colectează taxe informale. După ședința operativă voi semna dispoziția cu privire la demiterea directorului Pieței Centrale și a întregii administrații de la Piața Centrală”, a declarat Codreanu.

În statele de personal a ÎM ”Piața Centrală” sunt incluse 335 unităţi, dintre care 185 deservesc activitatea Pieţii Centrale, iar 150 activează în cantinele instituţiilor preuniversitare din sectorul Centru.

Fluxul de știri
0