Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova-Agroindbank iese de sub regimul de supraveghere intensivă al BNM

© Sputnik / Евгений ПанасенкоMoldova-Agroindbank
Moldova-Agroindbank - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei a ridicat regimul de supraveghere intensivă a BC „Moldova-Agroindbank” SA.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a revocat măsurile prescrise în perioada supravegherii speciale a Băncii Comerciale ”Moldova-Agroindbank”.

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Iată cu cât a vândut statul acțiunile de la Moldova Agroindbank

Potrivit unui comunicat al BNM, decizia a fost luată după ce s-a constatat că banca asigură transparentizarea structurii acționariatului, urmare a achiziționării a 41,09 la sută din capitalul social de către HEIM ”Partners Limited”, format dintr-un consorțiu internațional de investitori: BERD, Invalda INVL, Horizon Capital. 

În același timp, din 21 martie a început exercitarea mandatului Consiliului BC „Moldova-Agroindbank” în componența aleasă prin hotărârea Adunării generale ordinare anuale a acționarilor băncii din 22 noiembrie anul trecut.

”În perioada 2016–2019, a fost asigurată creșterea activelor, capitalului  și profitului băncii. Concomitent, rata creditelor neperformante a descrescut, iar banca a realizat acțiunile incluse în planurile de remediere prescrise anterior de către BNM”, se spune în comunicatul Băncii Centrale.

Banca Comercială ”Moldova-Agroindbank” a fost plasată în supraveghere specială pe 11 iunie 2015 din cauza neregulilor stabilite atunci de către Banca Națională. Ulterior, regimul de supraveghere specială a fost înlocuit cu supravegherea intensivă, urmare modificărilor legislative.

Fluxul de știri
0