Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosar penal pe numele avocatului lui Vîșinski

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaȘedința de judecată în dosarul Kirill Vîșinski
Ședința de judecată în dosarul Kirill Vîșinski - Sputnik Moldova
Abonare
Andrei Domanski, avocatul directorului portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vîșinski, este suspectat de privatizarea ilegală a unei clădiri din rezervație.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Andrei Domanski, avocatul directorului portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vîșinski, este suspectat de privatizarea ilegală a unei clădiri de pe teritoriul rezervației istorico-arhitecturale „Drevnii Kiev”, a comunicat Andrei Lîsenko, secretarul de presă al Procuraturii Generale a Ucrainei.

Kirill Vîșinski - Sputnik Moldova
Societate
Vîșinski a scris o scrisoare colegilor de la AIP „Rossia segodnia”

„Conform rezultatelor investigațiilor preliminare, pe 5 aprilie 2019 i s-a comunicat că avocatul Consiliului de avocați din regiunea Kiev că este suspectat de comiterea infracțiunilor penale prevăzute de partea II a art. 233, partea II a art. 209 din Codul Penal al Ucrainei. Acesta, împreună cu un grup de persoane și conform unei înțelegeri prealabile, ar fi privatizat proprietatea comunală a unei comunități teritoriale din orașul Kiev în favoarea unei companii offshore, după care a legalizat-o prin vânzarea către un rezident al Ucrainei”, a scris Lâsenko pe pagina sa Facebook.

Viceprocurorul general al Ucrainei i-a adus la cunoștință lui Andrei Domanski că are calitatea de suspect, a menționat avocatul Ruslan Bereșcenko.

„Viceprocurorul general al Ucrainei l-a anunțat și i-a înmânat avizul cu privire la calitatea de suspect prietenului și colegului nostru, cunoscutului avocat și persoană publică Andrei Domanski. Textul avizului, în partea motivațională, este sub orice critică. Deoarece aceasta îl asociază de fapt într-un tot întreg pe avocat și pe clientul său, căruia avocatul i-a acordat ajutor juridic”, a scris Bereșcenko.

Potrivit acestuia, pentru luni este prevăzută examinarea demersului acuzării privind aplicarea față de avocatul Andrei Domanski a măsurii preventive.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0