Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

China, pregătită să investească masiv în economia Republicii Moldova

© Photo : Ministerul Economiei și InfrastructuriiForumul de Afaceri Moldova-China
Forumul de Afaceri Moldova-China - Sputnik Moldova
Abonare
Premieră pentru Republica Moldova: 12 cele mai importante companii din China și 100 de companii autohtone participă la Forumul de Afaceri de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Forumul de Afaceri Moldova-China, organizat la Chișinău, a adunat 12 cele mai importante companii din China și 100 de companii locale. În cadrului Forumului a fost promovată oferta investițională a Republicii Moldova și numeroasele facilități de care pot beneficia potențialii investitori chinezi. De asemenea, oamenii de afaceri din China și-au prezentat companiile și sectoarele în care sunt interesați să investească.

Iuliana Drăgălin, Boris Foca și Maria Dimineț - Sputnik Moldova
Soarta businessului mic după semnarea Acordului de liber schimb Moldova-China

„Acest eveniment este o platformă extraordinară și susțin ideea să ne întâlnim, o dată la două luni, și cu alți antreprenori chinezi care sunt interesați să investească în Republica Moldova. Această inițiativă ne va conecta mai mult  și ne va ajuta să muncim împreună și să dezvoltăm afaceri”, a declarat ministrul în exercițiu al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Companiile chineze care au participat la Forumul de Afaceri Moldova-China activează în sectorul industriei farmaceutice și biomedicină, inteligența artificială și tehnologiile lingvistice, industria grea și producerea mașinilor industriale, turism.

„Antreprenorii chinezi, împreună cu partenerii din țările Uniunii Europene, sunt interesați să exploreze oportunitățile de afaceri și posibilitățile de deschidere ale pieței moldovenești, care corespund tendințelor globale actuale, dar și intereselor tuturor părților”, a declarat vicepreședintele Asociației China-Europa pentru Cooperare Tehnico-Economică, Pan Feng.

În Republicii Moldova activează 86 de companii cu capital chinez, capitalul investit fiind în valoare de aproape 6,76 de milioane de lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, China se clasează pe locul 6 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,31% din volumul comerțului total.

Fluxul de știri
0