Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Percheziții desfășurate de CNA și procurorii anticorupție - cine este vizat

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CNA şi procurorii anticorupţie desfășoară percheziții în baza unui dosar penal.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Trei angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare au ajuns în vizorul CNA şi procurorilor anticorupţie, după ce au fost denunţaţi de către un şofer care ar fi fost forţat să le dea 1000 de euro mită.

Consulatul Moldovei în Odesa - Sputnik Moldova
Societate
Detalii exclusive în cazul descinderii CNA și SIS la Consulatul Moldovei din Odesa - Foto

Potrivit denunţătorului, poliţiştii ar fi pretins banii ca să nu-l tragă la răspundere pentru pretinse încălcări ale Regulamentului circulaţiei rutiere.

Astfel, pe 9 martie 2019, denunţătorul a fost oprit de către un echipaj al INP care ar fi invocat că şoferul s-ar afla în stare de ebrietate.

Contrar indicaţiilor alcooltestului, care ar fi detectat prezenţa alcoolului în aerul expirat, declarantul susţine că nu a consumat băuturi alcoolice.

Tot el a precizat că poliţiştii nici nu i-au întocmit vreun proces-verbal pe cazul dat, scopul acestora fiind de a muşamaliza situaţia contra unei sume de bani.

Pentru a clarifica lucrurile, denunţătorul ar fi apelat la un cunoscut din cadrul Secţiei accidente rutiere a Direcţiei de Poliţie Chişinău pe care l-a fi rugat să-şi convingă colegii că alcooltestul INP a prezentat indicaţii greşite.

Sosit la faţa locului, poliţistul i-ar fi comunicat că nu poate soluţiona cazul şi că trebuie să le dea inspectorilor de patrulare 1000 de euro.

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Societate
De unde se iau averile unor angajați ai Poliției de Frontieră – Iată ce a stabilit CNA

CNA a pornit o urmărire penală în acest caz şi a documentat transmiterea banilor către angajatul Secţiei accidente rutiere, iar ulterior către cei doi membri ai echipajului care l-au oprit pe denunţător pe data de 9 martie.

Agenţii de patrulare au fost reţinuţi, iar angajatul Secţiei accidente rutiere a fost anunţat în căutare, după ce, inopinat, a părăsit teritoriul ţării.

La această oră au loc percheziţii la domiciliile bănuiţilor, dar şi în unele birouri de serviciu. Toţi trei sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă.

De menţionat că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Fluxul de știri
0