Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Secretarul general de stat Igor Șarov, la Liceul Teoretic „Aleksandr Pușkin” din Ungheni

© Photo : Ministerul Educației Secretarul general de stat Igor Șarov a efectuat o vizită la Liceul Teoretic „Aleksandr Pușkin” din municipiul Ungheni
Secretarul general de stat Igor Șarov a efectuat o vizită la Liceul Teoretic „Aleksandr Pușkin” din municipiul Ungheni - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul general de stat Igor Șarov a efectuat o vizită la Liceul Teoretic „Aleksandr Pușkin” din municipiul Ungheni, renovat în cadrul Proiectul PRIM.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Igor Șarov, și directorul Oficiului Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi, au efectuat astăzi o vizită la Liceul Teoretic „Aleksandr Pușkin” din municipiul Ungheni, care se află în proces de renovare capitală în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), implementat de către MECC.

Valeriu Sainsus - Sputnik Moldova
Valeriu Sainsus: Iată de ce de la an la an avem mai puțini studenți

În cadrul discuțiilor cu administrația și responsabilii de reparația instituției, secretarul general de stat Igor Șarov a subliniat necesitatea efectuării lucrărilor de renovare în termen și calitativ, solicitând ca autoritățile publice locale să monitorizeze situația la fața locului.

Pentru renovarea Liceului Teoretic „A. Pușkin” din mun. Ungheni au fost alocate cca 12 milioane de lei. Aceste fonduri sunt utilizate pentru reparația acoperișului; izolarea termică a pereților; reparația rețelei electrice; instalarea ușilor și ferestrelor noi etc. De asemenea, pentru dotarea liceului cu utilaj și mobilier vor fi alocate 5 milioane de lei, prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019, și 500 mii lei pentru dotarea laboratoarelor de fizică, chimie și biologie.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Un nou fenomen extrem de grav în Moldova: Emigrează nu doar indivizii, ci familii întregi

Lucrările de reparație în această instituție sunt gestionate de către Fondul de Investiții Sociale din Moldova, în prezent fiind efectuate în volum de 86%. Lucrările urmează să fie finalizate în luna iunie a acestui an.

Menționăm că, PRIM este un împrumut investițional specific, finanțat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – iunie 2020. În cadrul PRIM sunt preconizate următoarele acțiuni: reabilitarea infrastructurii şcolilor de circumscripție și dotarea lor conform standardelor de asigurare a calităţii, elaborate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; implementarea unui sistem modern de formare a directorilor de şcoală şi a cadrelor didactice; modernizarea Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME), care va contribui la elaborarea politicilor bazate pe informații curente şi veridice în domeniul educației; consolidarea sistemului de testare și evaluare, inclusiv participarea consecutivă şi continuă a Republicii Moldova la Programul Internațional de Evaluare a Elevilor (PISA).

Fluxul de știri
0