Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reprezentanul Uniunii Europene: „Nu există condiții politice pentru anularea Brexit”

CC0 / Pixabay / Elionas2 / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Nu există nicio condiție politică pentru anularea ieșirii Marii Britanii din comunitatea europeană, consideră negociatorul din partea UE pentru Brexit, Michel Barnier.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Principalul negociator din partea Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat agenției RIA Novosti că nu întrevede niciun fel de condiții politice pentru anularea procesului ieșirii Marii Britanii din UE.

Theresa May - Sputnik Moldova
„Ziua Brexit”: Deputaţii din Camera Comunelor, chimpanzei într-o operă de artă satirică

Marți, Barnier a declarat că în cazul în care Marea Britanie nu va aproba un acord pentru Brexit în următoarele zile, atunci rămân două posibile variante ale evoluției evenimentelor: ieșirea din comunitatea europeană fără un acord sau solicitarea amânării datei Brexit.

În același timp, președintele Consiliului UE, Donald Tusk, a menționat și posibilitatea retragerea activării articolului 50, adică anularea Brexit.

Decizia cu privire la amânarea datei Brexit poate fi luată de cei 27 membri ai Uniunii Europene, la solicitarea Marii Britanii. O astfel de decizie poate fi aprobată doar în unanimitate. Deocamdată, Marea Britanie a primit o amânare până pe 12 aprilie.

În cazul în care majoritatea deputaților britanici ar fi aprobat acordul pentru Brexit, procesul ieșirii țării din UE ar fi prelungit până pe 22 mai.

Fluxul de știri
0