Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NATO pregătește o serie de măsuri împotriva Rusiei în Marea Neagră - Reacția Moscovei

© AFP 2024 / Daniel MihailescuNATO
NATO - Sputnik Moldova
Abonare
NATO intenționează să asigure o trecere sigură a navelor ucrainene prin strâmtoarea Kerci, a declarat reprezentantul permanent al SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. NATO va consolida măsurile de recunoaștere și va spori numărul de nave în Marea Neagră.

Aceste măsuri se propune a fi adoptate în cadrul întrevederii șefilor diplomațiilor țărilor membre ale Alianței, care se desfășoară la Washington, în zilele de 3 și 4 aprilie.

Înaltul reprezentant al Departamentului de Stat a declarat că aceste măsuri sunt doar o parte a răspunsului la acele provocări cu care se confruntă NATO în regiune.

Nave militare, Marea Neagră. Imagine de arhivă - Sputnik Moldova
Rusia
Politolog rus, despre intrarea navelor NATO în Marea Neagră - detalii

„Nu doar din cauza incidentului din strâmtoarea Kerci, dar și pentru că noi considerăm că Rusia amenință Alianța pe tot flancul estic, nu doar la nord”, a precizat oficialul american.

Declarația NATO privind măsurile de asigurare a trecerii libere a navelor ucrainene prin strâmtoarea Kerci este populism, doar Rusia stabilește regulile de trecere prin apele sale teritoriale, a declarat deputatul Dumei de Stat din Sevastopol Dmitri Belik pentru RIA Novosti.

"Oricât s-ar frământa cei din Alianță cu privire la strâmtoarea Kerci, noi vom decide cum vor trece navele pe acolo, în special cele militare. Și vom răspunde dur la orice provocare în apele noastre teritoriale și, dacă va fi necesar, cu arme. Deci, toate aceste pachete de măsuri pot fi aruncate în vânt, deoarece fără permisiunea noastră, navele de război prin strâmtoarea Kerci vor trece doar pe hârtie", a spus Belik.

Parlamentarul a subliniat, de asemenea, că, în ciuda creșterii activității aeronavelor de recunoaștere ale NATO în largul coastei Crimeei, structura navigației în siguranță a navelor prin Strâmtoarea Kerci nu se va schimba.

Fluxul de știri
0