Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Politolog rus, despre intrarea navelor NATO în Marea Neagră - detalii

© Sputnik / Г. Бибик / Accesați arhiva multimediaNave militare, Marea Neagră. Imagine de arhivă
Nave militare, Marea Neagră. Imagine de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul și jurnalistul Iuri Svetov a vorbit pentru Sputnik despre intrarea grupului de nave militare ale NATO în Marea Neagră.

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Încă un grup de nave NATO a intrat în zona Mării Negre. Două dintre aceste, îndreptându-se spre Odesa unde intenționează să acosteze pe 1 aprilie. Rusia și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea față de vizitele prea dese ale navelor de război ale NATO în Marea Neagră.

”În prezent trebuie să urmărim ca ele să respecte termenele de aflare în Marea Neagră și să plece la timp de acolo. Pentru a atribui legalitate acestei prezențe, acolo se află și o navă militară turcă, dat fiind faptul că Turcia este țară cu ieșire la Marea Neagră”, a declarat Svetov pentru Radio Sputnik.

Nava „Vasili Bîkov” - Sputnik Moldova
Rusia
Flota rusă monitorizează navele militare ale NATO, aflate în Marea Neagră

Potrivit politologului, ceea ce se întâmplă în zonă nu înseamnă altceva decât jocuri politice, puse la cale în ajunul alegerilor din Ucraina. În afară de aceasta, unul dintre conducătorii NATO a declarat recent că în curând Georgia trebuie să adere la NATO, însă fără a specifica anumiți termeni când ar putea să se producă acest lucru.

”Acum ni se demonstrează cum va fi atunci când Georgia și Ucraina vor adera la NATO. Atunci această flotă se va afla permanent în Marea Neagră”, a precizat expertul.

Svetov consideră că, Rusia, în primul rând, ar trebui să aibă o reacție pe potrivă la aceste acțiuni.

Fluxul de știri
0