Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gazoductul Ungheni-Chișinău ar putea fi operațional până la sfârșitul anului

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Abonare
Chiril Gaburici către Transgaz: Este foarte important ca până la finele anului curent conducta de gaz să fie operațională.

CHIȘINĂU, 3 april – Sputnik. Este foarte important ca până la finele anului conducta de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău să fie operațională. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi, la București, cu conducerea Transgaz.

Компрессорная установка месторождения природного газа. - Sputnik Moldova
Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, între declarații și realități

„Apreciez ritmul accelerat în care au început lucrările. Este foarte important ca până la finele anului curent conducta de gaz să fie operațională”, a declarat ministrul moldovean.

Gaburici a menționat că scopul Guvernului de la Chișinău este să creeze condiții de competitivitate în sector.

”Astfel încât să le putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a se dezvolta”, a spus Gaburici.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, începând cu decembrie 2018, noul operator de sistem de transport gaze desfășoară activități legate de procedurile de achiziții publice pentru lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău. Până în prezent au fost semnate două contracte, iar altele sunt în proces de desfășurare și evaluare.

Fluxul de știri
0