Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi: Nu am discutat despre coaliții, decizia o va lua partidul

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 27.09.2018
Заседание Парламента 27.09.2018  - Sputnik Moldova
Abonare
Discuțiile comune dintre partidele cu cele mai multe mandate în Parlament au avut loc la inițiativa șefului statului Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, alături de secretarii formațiunii Ion Ceban și Vlad Bătrâncea, și președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, și vicepreședinții democrați Pavel Filip și Andrian Candu s-au așezat la aceiași masă de discuții, în cadrul cărora urmează să decidă dacă Moldova va avea o majoritate parlamentară și un Guvern ori va merge spre alegeri parlamentare anticipate. Discuțiile comune dintre partidele cu cele mai multe mandate în Parlament au loc la inițiativa șefului statului Igor Dodon.

Liderii PD și PSRM, față în față cu Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, Greceanîi, Plahotniuc, Filip și Candu, la masa de discuții – FOTO

Invitația președintelui țării de a se așeza la masa de discuții a fost refuzată de liderii Blocului politic ACUM , Maia Sandu și Andrei Năstase.   

Discuțiile au durat aproape o oră, iar după întrevedere liderii politici au făcut declarații pentru presă.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat după discuțiile cu liderii PDM că acum în țară s-a creat o situație dificilă. Liderul PSRM a spus că în prezent partidele care au acces în Parlament au două căi de acțiune: ori coaliție, ori alegeri parlamentare anticipate.

”Ce avem de ales din această situație politică de după alegeri: ori se creează o guvernare stabilă sau mai mergem o dată la cetățeni să ne judece”, a declarat Greceanîi.

Liderul socialiștilor a precizat că în cadrul discuțiilor de astăzi nu s-a discutat despre coaliții sau funcții, ci a fost doar o exprimare de poziții pe marginea situației politice din țară.

”Am discutat pozițiile lor și ale noastre. Pe unele poziții opiniile coincid, aceasta ține de blocul social. Pe altele poziții avem aceleași divergențe. Acum urmează să convocăm organele de conducere a PSRM ca să ne consultăm cu colegii. Ce decizii vom lua vă vom comunica suplimentar”, a declarat Greceanîi.

Государственная резиденция - Sputnik Moldova
Politică
Întâlnire de gradul zero astăzi la Reședința de Stat

Președintele PSRM susține că este important ca în țară să fie asigurată stabilitatea politică, socială și economică.

”Reiterez, nu am discutat astăzi despre coaliții și nici despre candidaturi pentru anumite funcții.  Ne-am spus pozițiile. Trebuie să discutăm cum să asigurăm stabilitatea politică, socială și economică din țară”, a declarat Greceanîi.

Greceanîi și-a exprimat regretul că invitația șefului statului nu a fost onorată de liderii Blocului politic ACUM.

După alegerile din 24 februarie, cele 101 de locuri din Parlamentul de legislatura a X-a sunt împărțite în felul următor: deputații PSRM vor ocupa 35 de fotolii, democrații au 30 de mandate, deputații din partea Blocului electoral ”ACUM” – 26, cei din Partidul ”Șor” – șapte mandate și trei deputați independenți.

Fluxul de știri
0