Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Declarație - Marea Britanie mai are încă trei opțiuni de urmat

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Michel Barnier, negociatorul șef al Uniunii Europene a declarat că retragerea Regatului Unit din UE fără nici un acord este tot mai probabilă.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Barnier a declarat, la tratativele pentru Brexit, că în ultimele zile un scenariu fără acord a devenit mai plauzibil, dar că încă mai există speranța evitării acestuia.

Theresa May - Sputnik Moldova
„Ziua Brexit”: Deputaţii din Camera Comunelor, chimpanzei într-o operă de artă satirică

Potrivit declarațiilor făcute de negociatorul șef al Uniunii Europene, Bruxelles-ul este dispus să accepte rămânerea britanicilor într-o uniune vamală sau într-o relație similară celei pe care UE o are cu Norvegia.

Regatul Unit are, astfel, potrivit lui Barnier, trei opțiuni înainte de 12 aprilie 2019, data ieșirii din UE. Aceste opțiuni vin după ce parlamentul de la Londra a respins toate alternativele la acordul negociat de premierul Theresa May.

Opțiunile pe care Regatul Unit le are sunt: să accepte acordul, să se retragă fără nici un fel de acord sau să solicite o amânare de lungă durată a Brexit-ului, informează agerpres.ro

Cea de-a treia opțiune ar presupune organizarea de alegeri europarlamentare în Regatul Unit în mai, a mai precizat negociatorul șef al UE.

Fluxul de știri
0