Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Înscrierea copiilor în clasa I: Lista actelor necesare - detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьElevi, în clasa I-a
Elevi, în clasa I-a - Sputnik Moldova
Abonare
Actele urmează a fi depuse în instituțiile de învățământ din districtul școlar sau în alte districte, în limita locurilor disponibile.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik, C.S. În luna aprilie, părinții care au copii de școală urmează să depună actele pentru înscrierea copiilor în clasa I. Vă prezentăm mai jos ce pași trebuie să urmați și care este lista actelor necesare.

Sală de clasă. Poză simbol - Sputnik Moldova
Educație
Înscrierea copiilor în Clasa I: Etapele când părinții pot depune actele - detalii

În conformitate cu metodologia de înscriere a copiilor în clasa I-a, toţi copiii care au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar urmează a fi înscriși obligatoriu în clasa I-a, fără probe de concurs. Cei care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar pot fi înscrişi în clasa I-a, dacă instituţia dispune de locuri disponibile.

Copiii pot fi înscriși în clasa I în instituțiile de învățământ din alte districte școlare ori alte localități, decât cele din care provin aceștia, în conformitate cu prevederile prezentei Metodologii și a orarului de înscriere, doar pe locurile rămase libere, după înscrierea copiilor din districtul școlar stabilit Școlile cu profil de arte şi sport, înscrierea are loc în baza unor probe de aptitudini specifice profilului.

Lista actelor necesare

Părintele sau reprezentantul legal va depune la instituția de învățământ o cerere, la care va anexa fotocopii ale:

  1. Buletinul de identitate al părintelui sau reprezentantului legal;
  2. Certificatul de naștere al copilului;
  3. Fișa medicali perfectată până la data înscrierii (Trimitere - extras, formular nr.0,271e, Ordinul MS al RM nr. 828 din 31.10.2011);
  4. 2 fotografii ale copilului (mărimea 3x4 cm);
  5. Raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare (pentru copiii care au frecventat grădinița) sau decizia pozitivă a comisiei raionale/municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară.

Totodată, este menționat că Raportul va fi prezentat până la începutul anului de studiu care se anexează la cererea pentru înscrierea copiilor în clasa I în fotocopii.

Fluxul de știri
0